Suomalaiselta penkkiurheilijalta on viime päivinä päässyt melko monta tuskan parahdusta Olumppialaisia seuratessa. Tuntuu että ollaan enemmän oltu rähmällään kuin taisteltu viimeiseen hengenvetoon asti. Vaikka sieltä vielä mitali tai kaksi tulisikin niin "kaikkien aikojen talvikisat" ovat olleet suomalaisille melkoinen pettymys.

En ihmettele pätkääkään esim. naisten hiihtomaajoukkueen huonoa henkeä jos kaksi joukkueen jäsentä saavat erityiskohtelua vaikka esitykset eivät todellakaan ole sellaiseen antaneet minkäänlaista aihetta. Päinvastoin, Kuituselle taitaa tätänykyä maistua enemään Sarasvuon sauva ja "koko kansan Aikkuli" on yhtä vastenmielisen ylimielinen kuin Isometsä aikoinaan.

12 mitalin tavoitteen pistäneet herrat eivät taida olla ihan kartalla missä tämän päivän kisoissa mennään vai onko heille sattunut pieni kirjoitusvirhe ja tuosta tavoitteesta onkin jäännyt vain yksi tavuviiva pois ja tavoitteen pitikin olla 1-2 mitalia kuten NYT-liite jo veikkasikin?

Toisaalta tuskinpa kenenkään elämä hirveästi olisi muuttunut jos vaikka Tallus ja teinityttöjen märkäuni Anssi olisivat tänään hiihtäneet paremmin ja suomi olisi yhdistetyn joukkuekisassa saavuttanut vaikka kolmannen tilan mutta silti.

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.